Spisu treści:

OxusR - płynność treści wideo: 3 kroki
OxusR - płynność treści wideo: 3 kroki

Wideo: OxusR - płynność treści wideo: 3 kroki

Wideo: OxusR - płynność treści wideo: 3 kroki
Wideo: Home today 2024, Czerwiec
Anonim
OxusR – Twoje treści wideo płyną
OxusR – Twoje treści wideo płyną
OxusR – Twoje treści wideo płyną
OxusR – Twoje treści wideo płyną

O QUE É?

OxusR to projekt Digital Signage, który zapewnia zmniejszenie liczby pobrań w celu usunięcia zbędnych plików do pobrania.

W związku z tym, że jest idealna podczas trwania wyzwania Hackathon Dragonboard Challenge przez Qualcomm, lub projekt jest w fazie alfa.

OTOCZENIA:

  • OxusR Cloud – Ambiente CMS na bieżąco jako listy odtwarzania, urządzenia i filmy sera katastrady.
  • OxusR - Ambiente que consumirá da nuvem e armazenará todas jako listy odtwarzania i filmy, disponibilizando na rede local o conteúdo para seus revivos dispositivos.

MODOS DE OPERAÇÃO:

Ao configurar o OxusR no ambiente local você pode configurar o dispositivo na rede em 3 modos diferentes:

  • Klient – Consumirá o conteúdo do serwera lokalnego.
  • Serwer – Disponibilizará o conteúdo na rede local.
  • Klient-Serwer – Realiza jako duas tarefas mencionadas acima.

Obowiązki, które zostały odnowione, mogą być połączone z instancją OxusR na modnym serwerze lub kliencie-serwerze, ale nie jest to żadne urządzenie, które jest do zrobienia lub zawiera usługę OxusR Cloud. tanto para o sistema operacional quanto para a aplicação e todo o seu conteúdo. Para disponibilizar mais espaço para aplicação, um cartão de memória CLASSE 10 deverá ser utilizado. Para maiores detalhes sobre a configuração da Dragonboard acesse o link oficjalny da Qualcomm

FLUXO DE OPERAÇÃO:

Incialmente é necessário criar listy odtwarzania i konfigurowanie cada dispositivo do ponownego uruchomienia systemu OxusR Cloud dla estes estejam disponíveis do pobrania através do OxusR Server.

Wyzwanie Hackathon Dragonboard Challenge z wykorzystaniem Dragonboard 410c bez trybu Client-Server. Część dotyczy wszystkich wszystkich urządzeń połączonych z wiadomościami, które można ponownie pobrać z odtwarzacza Digital Signage, a także korzystając z uma adres URL Przeglądarki zgodne z HTML 5.

ATENÇÃO

Aby uzyskać segurança, urządzenia na iOS i Androida, możesz precyzyjnie korzystać z aplikacji w WebView, możesz uzyskać dostęp do adresu URL bezpośrednio, bez przeglądarki lub systemu, lub nie działać prawidłowo.

Wymagania

  • Dragonboard 410c
  • Webserver rodando Linux, NginX lub Apache, MySQL i PHP

Rekwizyty Dragonboard

  • Linaro –
  • Instalacja LEMP (Linux, Nginx, MySQL i PHP)

Krok 1: Konfiguracja OxusR Cloud

Konfiguracja O OxusR Cloud
Konfiguracja O OxusR Cloud

Aby ukończyć instalację, dokładną instalację FTP i MySQL, aby użyć serwera Web. Certifique, który jest używany lub używany serwer jest dostępny w PHP i MySQL jest wymagany do działania w systemie.

Primeiro, baixe a ultima distribuição do OxusR (ainda em fase Alpha)

oxusr.bananagroove.com/releases/latest.zip

  • Extraia os arquivos e faça o upload no seu webserver.
  • Edytować lub tworzyć konfigurację MySQL z poziomu użytkownika i używać go w MySQL. O arquivo de configuração está localizado na pasta /application/config/database.php.
  • Importuj lub arquivo OxusR-Database.sql na sua bazy danych dados.

oxusr.bananagroove.com/releases/OxusRDatabase.zip

  • Uzyskaj dostęp do adresu URL do serwera WWW w przeglądarce internetowej obsługującej HTML5. Se tudo estiver OK, o odtwarzacz brirá com um alerta sobre não existirem konfiguracje urządzeń. (Nie znaleziono identyfikatora stacji. Sprawdź parametry adresu URL.)
  • Por se tratar de uma versão Alpha, interfejs do sistema de gerenciamento ainda não existe, será necessário configurar os parametros dentro do banco de dados diretamente.

Krok 2: Konfiguracja O LEMP Em Sua Dragonboard

Konfiguracja O LEMP Em Sua Dragonboard
Konfiguracja O LEMP Em Sua Dragonboard

Wspomniane poprzednio, które mogą zostać wprowadzone do systemu OxusR Server lub Server-Client, które mogą zostać zmienione lokalnie, aby wyświetlić więcej informacji i korzystać z wszystkich klientów., Linux, Nginx, MySQL i PHP.

Aby pobrać aplikację, która jest wymagana do Dragonboard w wersji na Linuksa, nie ma oficjalnego przypadku dystrybucji ani Linaro, jest to podstawa dystrybucji w Debianie. Siga jako orientações oficiais da Qualcomm / 96boards para configurar este ambiente.

Nesta url você encontra o passo a passo de como baixar e installar o Linaro

Zakończono instalację Linaro, precyzyjną instalację agory na Nginx, MySQL i PHP. Por zadania wydajności, o serwer http i Nginx na Apache. Embora possivelmente também funcione com Apache, polecane lub NginX po ser mais performático.

A Instalação não é demorada e muito menos complicada, istnieją różne tutoriale espalhados pela web e no nosso caso vamos use or tutorial disponibilizado pela Digital Ocean.https://www.digitalocean.com/community/tutorials/linux-to-install- -nginx-mysql-php-lemp-stack-na-debianie-7

Krok 3: Instalando O OxusR Na Sua Dragonboard

Instalando O OxusR Na Sua Dragonboard
Instalando O OxusR Na Sua Dragonboard

Com o LEMP instalado e configurado, so precisamos agora colocar o projekt OxusR na makaron root do seu webserver assim como fizemos na nuvem.

Baixe o mesmo arquivo que foi baixado anteriormente (https://oxusr.bananagroove.com/releases/latest.zip), dodaj agorę do Dragonboard

Usando o shell, basta entrar no diretório root de seu web server e executar o comando:

wget

rozpakuj najnowszy.zip

  • Wykonaj komendę IP do weryfikacji lub IP z poziomu Dragonboard.
  • Em um przeglądarka com obsługuje dostęp HTML5 lub IP z tej samej Dragonboard. A mesma mensagem pedindo para que um dispositivo seja configurado aparecerá, isso indica que sua instalação está rodando normalmente.

Zalecana: